Windy

2011. április 3., vasárnap

Nem áprilisi tréfa... túl vagyunk az idei első hajón töltött éjszakán

Április első hétvégéjén már nem voltunk egyedül. Elindult a nagyüzem, sorra daruzták be a hajókat, végre feléledt a kikötő. Csiszolóktól és a hajókat vontató kis traktor hangjától volt hangos a part. Megnyitott a hajófelszereléseket és egyéb fontos és praktikus kiegészítőket árusító kis üzlet is, aminek jó hangulatú vezetője kedvesen invitált és mutogatta végig büszkén friss árukészletét.


A kellemes tavaszi időjárást kihasználva, végre alaposan lemostuk és kitakarítottuk a hajót. Sajnos Lellén erre nem volt lehetőségünk, hiszen viszonylag kevés időnk maradt a daruzás előtt a felkészülésre. Daruzás után pedig azonnal indulnunk kellett, hogy még elérjük a kikötői ügyeletet Szemesen.


A délután és az este kellemes pihenéssel, napozással és az új (illetve a régi új) szomszédokkal való ismerkedéssel telt.




A késődélutáni és esti fények, az időjárás, a hangok és illatok már szinte kora nyári hangulatot kölcsönöztek. Az éjszaka viszont elég hűvös volt, de készültünk rá hálózsákokkal és sok sok takaróval. Mindent összevetve kellemesen és hasznosan telt a szezon első teljes, hajón töltött hétvégéje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése