Windy

2009. április 12., vasárnap

Késésben....

Sajnos az időjárás nagyon megtréfált minket. A márciusban szokásos tavasz elmaradt, a folyamatos esőzések miatt megközelíteni sem volt egyszerű a hajót. A hónap utolsó napjaiban kezdődtek a munkák, így egyértelmű volt, hogy az április elsejére tervezett daruzás lehetetlen.

Időközben eldőlt a kiel kérdése, holland és német Wibo tulajdonosok tapasztalatai és tanácsai alapján félköbméter beton került a kielbe:


Amíg a beton megkötött, addig ki lett egyengetve a kajüt oldala, hogy az ablakok szépen illeszkedjenek, valamint egy új tető és ajtó rendszer került kialakításra. Az alábbi képen még félkész állapotban látható:

Így előröl már teljesen zárt, ezért onnan már nem folyhat be víz. Ez alá a tető alá csúszik be könnyedén egy rozsdamentes görgős rendszeren az ajtó teteje. Kialakításra került még egy küszöb is mert tavaly amikor a fedélzetet mostuk vagy amikor egy nagyobb hullám miatt becsapott a kokpitbe akkor mindig problémát jelentett a kajütbe folyó víz.


Az új lépcső, ami tulajdonképpen egy leakasztható létra, ennek a küszöbnek a tetején indul, így sokkal kevesebb helyet foglal el így végre nyitható lesz a konyhaszekrény. Kívülről pedig egy az eddiginél magasabb, csendesebb dobogóról lehet majd fellépni.

Hamarosan megszárad a kajüt belsejében az alapozó réteg és kezdhetjük a hő és hangszigetelést, illetve a kárpitozást.

Addig is hajó alja le lett csiszolva és le lett kezelve alapozóval, hamarosan az algagátló réteg is felkerül rá.


Jó esetben még néhány hét... tehát talán a május elsejei hétvégén egy hónapos késéssel vízre kerülhet a bulldog... :-)

bulldog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése