Windy

2010. január 28., csütörtök

Jessica és Abby II.

Többen kérdezték, hogy mi értelme van annak, hogy elindult az amerikai lány, miután az ausztrál már túl van a táv felén. Nos Abby Sunderland mindössze 5 hónappal fiatalabb, mint Jessica Watson, de ez bőven elég ahhoz, hogy elvegye tőle a legfiatalabb egykezes földkerülő nő címet.
Abby testvére az akkor 17 éves Zac is büszkélkedhetett ilyen címmel... egészen 1 hónapig ő volt a legfiatalabb egykezes földkerülő, amikor is egy angol fiatalember elvette tőle a címet... , de hát ez egy ilyen sport.... :-))
Abby hajója egy OPEN 40-es versenyhajó, kimondottan egykezes óceáni vitorlázásra tervezve, nagyobb és gyorsabb, mint Jessica hajója, viszont szerintem kényelmetlenebb is.

Abby, akárcsak Jessica honlapján kívül vezet még egy blogot is az útról, illetve mindketten megtalálhatóak a Facebook-on és a Twitter-en. Ezen internetes felületeknek köszönhetően azonnal értesülhetünk mindenről ami velük történik. Abby már az első napokban panaszkodott az energiaellátásra. Valószínűleg ennek megtervezésénél nem jártak el eléggé gondosan így Abby nem sokkal a start után megállásra kényszerült. Ez még nem veszélyezteti a rekordot, hiszen a szabályok szerint az egyenlítő átlépése után indul a hivatalos földkerülés. Abby hajóján tehát változtattak egy-két dolgot és újraindult. Napokon belül eléri az egyenlítőt... eközben Jessica lassan átkelt az Atlanti-óceánon is mindössze 500 mérföldre van a Jóreménység-foktól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése