Windy

2010. december 4., szombat

A történet vége....

Mai állás szerint a cib bank bedobta a törölközőt.... a megbeszélésen még arról beszéltek, hogy lesz egy új üzemeltető, a Hotel Aquarius Kft, akinek üzleti tervet kell készítenie december 15-ig és az alapján döntik el, hogy tavasszal újra indul e a kikötő... hát most már nem kell izgulnunk. Az alábbi közleményt adta ki a cib bank:

A CIB Bank Zrt sajtóközleménye:

Több hétig tartó helyzetelemzés, értékelés és a BLYC kikötő zavartalan működésének biztosítására irányuló erőfeszítéseket követően a CIB Bank döntést hozott a balatonlellei kikötő jövőbeni működtetésével kapcsolatban. Tekintettel arra, hogy a létesítmény nem képes bevételein keresztül saját költségeit fedezni, a CIB üzleti döntése értelmében a kikötő és a szállodakomplexum azonnali hatállyal bezár, és nem nyit ki a következő szezonban. A CIB a hajótulajdonosokat hivatalosan értesítette a fejleményekkel kapcsolatban.

A 2010/2011-es téli időszakra vonatkozóan azok a tulajdonosok, akik hajójuk tárolására vonatkozó szerződéssel rendelkeznek az új fenntartóval, a parton tárolhatják hajóikat 2011. március 31-ig.

Azok a tulajdonosok, akik nem tudták igazolni a CIB felé, hogy (1) szerződésben álltak a korábbi üzemeltetővel, illetve (2) a szolgáltatásért fizettek a korábbi üzemeltetőnek, 2010. december 15-ig kaptak haladékot a kikötőből való távozásra. A CIB semmilyen díjat nem számolt fel a szerződéssel nem rendelkező tulajdonosoknak a kikötő (fentiekben megjelölt határidőig tartó) használatáért.

Mindezek mellett a CIB dolgozik azon, hogy megtalálja a legmegfelelőbb megoldást a kikötő és szállodakomplexum közép- és hosszú távon fenntartható és transzparens üzemeltetésére vonatkozóan. A CIB jogi lépéseket is számításba vesz azon korábbi és jelenlegi felekkel szemben, akik a fenti létesítményen keresztül a CIB számára anyagi veszteséget okoztak.

Budapest, 2010. november 18. Kiadta: CIB Bank Zrt.


Majd ezt követően a Hotel Aquarius Kft. egy igen nyers email-t küldött a bérlőknek:

Tisztelt Hajótulajdonos!

A Hotel Aquarius Kft., mint a BL Yachtklub kikötő-ingatlan bérlője ezúton tájékoztatja Önt, hogy az ingatlan tulajdonosának, a Recovery Ingatlanhasznosító Kft döntése értelmében a BL Yachtklub a mai naptól nem üzemel kikötőként és a 2011. évben sem fog kikötőként üzemelni, ezért a 2011. évi vitorlás-szezon vonatkozásában kikötőhely bérleti szerződést nem áll módunkban kötni Önnel.

Tekintettel arra, hogy tudomásunk szerint Ön nem kötött Kikötőhely bérleti szerződést, ezért a Hotel Aquarius Kft., az ingatlan tulajdonosa utasítása alapján, nem tudja vállalni hajójának sem vízen sem parton történő tárolását.

A fentiek alapján kérjük legkésőbb 2010. december 15. napjáig szíveskedjen gondoskodni hajójának elszállításáról.

Kérjük tájékoztatásunk szíves tudomásulvételét.

Tisztelettel: Hnatyszyn György ügyvezető a Hotel Aquarius Kft. képviseletében

ezek után a szakmai munkára felkért Club Aliga is közleményt adott ki:

Németh Balázs a Club Aliga igazgatója által kiadott nyilatkozat:

Sajnálattal értesültünk róla, hogy minden korábbi tanácsunk és ellenérvünk ellenére a Hotel Aquarius Kft. a mai napon kiküldte a BL Yachtclub bérlői részére a kikötő bezárásával, a hajók kidaruzásával és téli tárolásával kapcsolatos közleményeket. Mint a BL Yachtclub kikötőjének üzemeltetésére korábban a Hotel Aquarius Kft. által felkért szakmai partner, ezzel a teljességgel szakmaiatlan döntéssel nem tudunk azonosulni, ezért a Hotel Aquarius Kft. és köztünk lévő szóbeli megállapodást azonnali hatállyal felmondani kényszerültünk.

Október és november hónap során - szóbeli megegyezések alapján - segítséget nyújtottunk az alábbiakban:

a kikötő átvétele a korábbi üzemeltetőtől, a kikötő átvilágítása, problémák feltárása,hiányzó kikötő engedélyek beszerzése, hosszabb távon fenntartható üzleti modell és hozzá tartozó üzleti terv elkészítése, kapcsolattartás a meglévő bérlőkkel a kialakult helyzet kezelése és a jövő érdekében, a téli kidaruzás megszervezése,alapszintű kikötői szolgáltatás a szerződésünk megkötéséig.

Az elmúlt időszakban a munkánk során kollégáimmal Kenyeres Mártival, Schalkhammer Imrével folyamatosan a bérlői támadások kereszttüzében voltunk. De ezt felvállaltuk, mert tudtuk, hogy a válságmenedzselés egyrészt ezzel jár, másrészt bíztunk benne, hogy a 2011-es évben az általunk nyújtott üzemeltetés - amire igazából a korábbi felkérés szólt! - majd a negatív felhangokat elnémítja. Sajnos erre úgy tűnik már nem lesz lehetőségünk. Mi hosszú távú üzemeltetésre vállalkoztunk - mert ehhez értünk - nem pedig bezárásra!

Emellett óriási presztízs veszteség továbbá a részünkről, hogy szintén megbízói felkérésre, november 6-án kiálltunk a bérlők elé és tájékoztattuk őket a kidaruzás tulajdonos által szabott feltételeiről, amit most a tulajdonos - akinek a jogi képviselője szintén ott volt az eseményen - a bérlők egy bizonyos csoportja kapcsán egyoldalúan módosít. Ennek teljesítését sem morálisan, sem pedig a frontvonalban lévő kollégáimat féltő felelős vezetőként, felvállalni nem tudom.

A bérlők részére a rossz hír helyszínen való közlését így átengedjük az új üzemeltetőnek vagy a tulajdonosnak. Egyúttal a kikötő alapszintű működtetését is átadjuk, annyi segítséggel, hogy amíg megfelelő embereket nem találnak a feladatra, esetleges időjárási vészhelyzet esetén ott leszünk, hiszen egyrészt hajós emberek lévén, minket a szóban adott ígéretek köteleznek, másrészt szeretjük és féltjük a hajókat.

Nem tisztem a meghozott tulajdonosi döntést üzleti szempontból minősíteni, hiszen minden tulajdonos szíve-joga, hogy döntsön a vagyontárgyai sorsáról. Ugyanakkor csodálkozásomat kell kifejeznem, hogy az általunk a 2011-es évre letett, konzervatív számításokon nyugvó, ám operatív szinten még így is pozitív eredményt előrejelző üzleti terv ellenére is, a tulajdonos a bezárás mellett döntött."

Németh Balázs

és még a mai napig semmilyen hivatalos levelet nem kaptunk, mint szerződött bérlők, a helyzetről... minden eddigi hír csak email-ben, szájhagyomány útján és internetes közleményeken keresztül jutott el hozzánk!!! 2010 Magyarország... én így NEM szeretlek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése