Windy

2008. május 16., péntek

Dekorálás, összeszerelés, előkészítés a vízretételre.

Életem egyik leghosszabb 24 órája volt... minden egyes másodpercet éreztem..., nehezen bírom az ilyesmit. Pünkösd miatt hosszú hétvége volt és ezt ki akartam használni. Szombat reggel Jeepi-vel megvettük a hiányzó alkatrészeket, kellékeket és elindultunk a hajóhoz. Még előző nap Jeepi felesége Éva elkészítette a feliratokat, a lajstromszámot, a hajó nevét, típusát és logóját speciális fóliából. Vettünk még egy kimondottan hajókra gyártott dekorációs szalagot. Hihetetlen, hogy ezek az "apróságok" hogy fel tudják dobni a hajó megjelenését. Orsi és Nándi, vitorlás barátaim, kikötő szomszédaim már péntek este leutaztak és folyamatosan ellenőrizték a száradást. :-)
Mi hiába indultunk el korán reggel, valahogy mégis 11 órára értünk le a kikötőbe, de nem tettünk le róla, hogy még aznap mindent olyan állapotba hozzunk, hogy vízre lehessen tenni a hajót.
Sajnos ezt a festék vártnál lassabb száradása megakadályozta. Óránként ellenőriztük a festék keménységét, nem mertük visszatenni a tárolókocsi tartó elemeit, nehogy felsértse a fényezést. Ezek nélkül viszont nem mertünk felmenni a hajóra, mert nem biztonságos. Oldalról, létrán állva szereltük fel azokat az elemeket amelyekhez így hozzáfértünk, felkerült a dekoráció, illetve az árbóc összeszerelése, lámpák felszerelése, bekötése, illetve az új kötelek befűzése töltöttek ki a napunkat.
Estefelé már sikerült biztonságosan alátámasztanunk a hajót, így nekiláttunk az árbóc felállításának. Gondosan előkészítettünk minden rögzítő elemet és végiggondoltuk a folyamatot. Ahhoz képest, hogy mindnyájunknak ez volt az első árbóc állítása, elég simán ment. Kevesebb, mint 1 óra alatt állt az árbóc.

Fárasztó nap volt, de a hajó egyre szebb lett és érezhető közelségbe került a vízretétel. Nagyon késő volt mire végeztünk a rendrakással. Felmerült, hogy ott alszunk, Nándiék fel is ajánlották, hogy aludjunk a hajójukban, de mivel sem váltóruhánk, sem tisztálkodó szerünk nem volt így inkább hazautaztunk. Tudtam, hogy nem fogok tudni aludni... hiszen holnap daruzunk!

bulldog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése