Windy

2008. június 8., vasárnap

Változékony időjárás...

Erre a hétvégére egy hosszabb túrát terveztünk. A keleti-medencébe szerettünk volna eljutni. Sőt eredetileg úgy terveztük, hogy mivel nagyon meleg van, a spártai körülmények ellenére a hajón töltünk egy éjszakát. Aztán persze a szombati napra egy rakás program jött közbe. Késő délután már nem akartunk útrakelni. Ezért másnap, viszonylag korán indultunk és 9 körül már a hajón voltunk. Meglepetésünkre a kikötő bejáratától 500 méterre egy vitorlásverseny fordító bólyáját és versenybírók motorosát láttuk. A mezőny eleje éppen akkor ért oda. Csodálatos cirkálók húztak el nem messze tőlünk, a keleti-medence felé fordultak. Ezért mi úgy döntöttünk, hogy nem zavarjuk őket, inkább ismét a túlpart felé indultunk. Kellemes egyenletes szél fújt. A versenyzőket leszámítva is csúcsforgalom volt a vízen. Szebbnél szebb vitorlások mindenfelé körülöttünk. Gyönyörűen sütött a nap, de nem volt elviselhetetlen meleg, mert kellemesen hűtött a szél.
A nyomunkban hamarosan feltűnt a Filou. A nagyhajós verseny korán kicsalogatta őket, Orsy legnagyobb örömére kedvenc cirkálóját a Siroccót egészen közelről láthatta versenyben. Persze megint sokkal gyorsabbak voltak nálunk... :) mire észrevettek minket, már vissza kellett fordulniuk, hogy néhány fotó erejéig közelebb tudjanak jönni hozzánk.



Zánkára indultak. Gyorsan távolodtak tőlünk, közben még pár fényképet készítettünk egymásról.


Közben a szél kezdett gyengülni. Egyre lassabban haladtunk és egyre melegebb lett, de a kedvünk nem romlott el ettől. Tökéletesen nyugodt hangulatban hajóztunk.




Időközben a távolban egyre csúnyább felhők keletkeztek... a távoli horizonton zivatarokat láttunk. A viharjelzést is bekapcsolták ezért megfordultunk és elindultunk a kikötő felé. Mire beértünk a vihar széle már megérintett minket. Erős szélben és záporesőben kötöttünk ki. Közben próbáltam Nándiékat keresni, de érthető módon nem a telefonnal voltak elfoglalva. Aztán pár perc múlva igen gyors tempóban futottak be a kikötőbe és megnyugtató módon kikötöttek.
Összességében ez a hétvége is kellemesen és szerencsésen telt. Sok tapasztalattal és rengeteg élménnyel gazdagodtunk.

bulldog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése