Windy

2008. augusztus 28., csütörtök

Kékszalag 2008

Az az álmom, hogy végig menjek a Kékszalagon idén sem teljesült. Jelenlegi formájában a bulldoggal szinte lehetetlen lenne szintidőn belül teljesíteni, ezért eleinte az volt a terv, hogy Orsy és Nándi Filou-jával indulunk a versenyen. A rajt napjáig viszont Nándiéknak sem sikerült elintézni a formaságokat, ezért úgy döntöttünk, hogy versenyen kívül surranunk a mezőny mellett, után.

Csütörtök este erős szélben hajóztunk át Földvárra, hogy a lehető legközelebb legyünk a füredi rajthoz. Természetesen Földváron minden vendéghely foglalt volt. Találtunk egy olyan helyet, aminek a gazdája éppen túrázott és így ott húztuk meg magunkat. Közben eleredt az eső, de ez nem tartott vissza minket attól, hogy a kikötőben a másnapi rajtra készülő hajókat végignézzük.



Furcsa módon a kikötő és közvetlen környéke, este 10 órakor teljesen elcsendesedett. Lehet, hogy az eső miatt, de annyira kihalt volt minden. Így inkább mi is nyugovóra tértünk. Másnap reggel, már egészen korán, nagy volt a sürgés-forgás. Mindenki cipekedett, pakolt, öltözött, készült a rajtra. Mi is gyorsan összekaptuk magunkat és elindultunk Füred felé. Ahogy közeledtünk a rajtvonalhoz, egyre sűrüsödött az árbóc erdő... rengeteg ismerős és mégtöbb ismeretlen hajó várta, az egyelőre még nem olyan kellemes időben a rajtot.


Nem mentünk közel Füredhez, hogy ne zavarjuk meg a versenyzőket, de azt távolról is láttuk, hogy nagy buli van a part közelében. Műrepülő bemutató, több helikopter, siklóernyők és sárkányrepülők kőröztek a mezőny felett. Pontban 9 órakor eldördült a startjel, meglódult a mezőny. A sebesség a gyenge szélnek "köszönhetően" nem volt nagy, de azért a profik messze elhúztak a mezőnytől. Mi szépen poroszkátltunk utánuk, majd megálltunk. Álltunk és álltunk és álltunk.... közben láttuk, hogy az első hajók már Kenesét elhagyva Siófok felé vágtáztak, így fordultunk és a hajó órrával nyugat felé fordulva álltunk.... és álltunk... és álltunk :) Na jó... egy picit haladtunk, így a középmezőnyt pont a "Tihanyi-csőben" értük.... csodálatos élmény volt, ahogy robogtak el mellettünk a gyönyörű vitorlások.






Sajnos a szél továbbra sem erősödött, mi viszont nagyon elfáradtunk.... késő délután értünk Balatonszemes magasságába. Azt latolgattuk, hogy ha most kikötünk és autóval elmegyünk Füredre még láthatjuk a befutót. Nem kellett egymást sokáig győzködnünk. :) Kikötöttünk és kényelmesen készülődtünk.... a mosdóból sétáltunk a hajó felé, amikor legnagyobb döbbenetükre a szürkületben az élmezőny árbócfényeit láttuk elsuhanni a kikötő előtt.... huhhh.... ezeket már autóval sem tudjuk beérni. Ahogy csak tudtunk, elindultunk, de az első 3 helyezettet lekéstük... :( Ráadásul a befutó helyszíne is kezdett elcsendesedni, bezártak az árusok, elnéptelenedett a színpad és a sátor... csak a kivetítő vásznon nézhettük meg a nap érdekesebb pillanatait. Fáradtan és a csalódások ellenére sok élménnyel indultunk haza és megfogadtuk, hogy jövőre jobban rákészülünk.... ;)

bulldog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése