Windy

2009. február 18., szerda

2010

Többen kérdezték, hogy mi az a titokzatos terv amit említettem a tanfolyammal kapcsolatban. A legtöbben földkerülő expedícióra gondoltak.... :) háááát az sem rossz, de az nem mostanában lesz... :)

2010-ben leszek 40 éves. Szeretnék ebben az évben valami felejthetetlen, különleges élménnyel kedveskedni magamnak... :)



Van egy szervezet aminek a munkáját már több éve figyelem és nagyon tetszik.
Ez a szervezet a Sea Shepherd Conservation Society. Ez egy radikális környezet és állatvédő csapat. Captain Paul Watson alapította és vezeti.



Ő egyébként a Greenpeace egyik alapítója is de a pletyka szerint pont a radikalizmusa miatt került konfliktusba társaival, ezért távoznia kellett. Hamarosan egy új szervezetet alapított. A Sea Shepherd a vízi élővilág megmentéséért küzd. Watson szerint túlságosan kiraboljuk az óceánokat, tengereket és ha ez a jelenlegi tempóban folytatódik akkor az hamarosan katasztrofális következményekkel járhat. Érdekes összefüggésekre mutat rá a tengeri állatvilág és az ipari szinten tenyésztett háziállatok takarmányozása között. Egyik interjújában például a következőket mondta:

"A háziasított tehenet a bolygó legveszedelmesebb vízi ragadozójává változtattuk. A földet csupaszra legelő és metánt fingó több száz millió tehén több halat fogyaszt, mint a világ összes cápája, delfinje és fókája együttvéve."

Nyilván itt a takarmányban felhasznált hallisztre gondolt amit nem csak a marhák, de a manapság annyira kedvelt baromfik is tonnaszámra zabálnak.
Watsonék mostanában főként a japán bálnavadász flotta ellen harcolnak.



Captain Paul Watson tulajdonképpen egy kalóz aki a tragikus balesetben elhunyt Steve Irwin-ról elnevezett klasszikusan fekete kalózhajójával kergeti el a tudomány álcája mögé rejtőzködő, valójában viszont a bálnahúsból kitermelhető profit által hajtott mészárosokat. A legénység néhány kivétellel önkéntesekből szerveződik akik saját költségen vesznek részt a veszélytelennek éppen nem nevezhető, de annál izgalmasabb bevetéseken.

Na én egy ilyen küldetésre szeretnék jelentkezni. Persze koránt sem biztos, hogy beválogatnak, de ezért is hasznos nekem a tengeri hajózással, rádiózással foglalkozó tanfolyam, mert a jelentkezési lapon szerepel az ilyesfajta képességekre utalás.
Nem én lennék az első magyar aki ezen a küldetésen részt vesz. Kristóf Veronika több éve aktivistája a szervezettnek és már a második küldetését teljesíti. Az interneten rendszeresen publikálja élményeit.

bulldog

2 megjegyzés:

  1. Igen amit ez a társaság művel az tényleg nem semmi. Remélem, hogy sikerül csatlakoznom az egyik küldetéshez. Életre szóló élmény lenne.

    VálaszTörlés